Pirates vs Ninjas: Dodgeball

Pirates vs ninjas

Okej, jag tyckte att hela "Pirater mot Ninjor"-grejen var lite småkul för några år sedan (även om jag tyckte att "robotar mot zombier" är roligare), men gänget på Blazing Lizard verkar ta det hela på väldigt stort allvar. De har precis gått ut med ett pressmeddelande om att de tänker släppa "Pirates vs. Ninjas Dodgeball" till konsoler via nätet.

Va?

Tanken är att det här ska bli en hel serie med spel där pirater och zombier kämpar för att se vem som är bäst, och det första spelet kretsar alltså kring spelet dodgeball (typ en kombination av spökboll och killlerball här i Sverige). Upp till åtta spelare kan spela samtidigt och välja mellan 5 olika lag (pirater och ninjor, samt tre andra som ännu inte avslöjats). Till skillnad från vanlig dodgeball så finns det inga planhalvor, och man kan dessutom använda vapen och specialattacker till att slå ut sina motspelare.

Det går att välja mellan uppvisnings- och utmaningslägen, samt ett berättelseläge (vad kan spelets handling gå ut på?), samt flerspelarstöd för 4 personer i lokalt nätverk och 8 personer online. Upp till 4 personer kan spela samtidigt offline, vilket är ett trevligt inslag.

Pirates vs. Ninjas Dodgeball släpps under första kvartalet 2008. Det är ännu inte helt spikat vilken plattform det blir, men det känns rätt troligt att det blir på PlayStation Network. Om det blir kul eller inte har jag ingen som helst aning om. Jag tycker dock att knasiga spel bör premieras, särskilt med tanke på att det håller på att utveckas av ett företag som endast består av fyra anställda. Sånt är roligt.

Kolla in de första bilderna på spelet här nedan.


Kommentarer
Postat av: Andreas Nilsson

Hehe, jag respekterar att man gillar de knasiga spelen men ack vilket antiklimax det blev med en post med Ninjor som spelar Dodgeball när vi fortfarande sitter med öppna sår efter uppskjutna titlar som MGS4 och GTA IV. Nej, landssorg ett tag till med undantag av spel i kalibern Assassins Creed et al.
Argh, inte ens distraktionen av ett heltidsjobb som konsult och en bebis på 5 månader kan få mig att sluta sörja förseningarna...morr.

2007-08-14 @ 21:33:38
Postat av: Toby

Du har rätt. Fler texter om storspel utlovas :)

2007-08-14 @ 23:08:07
URL: http://ps3.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0