WipEout bekräftat till PS3!

WipEoutWipEout-serien är en något av en klassiker inom PlayStation-världen. Det är mycket tack vare det första spelet som den första PlayStation blev så populär som den blev, mycket tack vare att Sony placerade ut enheter med spelet på nattklubbar i London. Det blev helt plötsligt coolt att spela tv-spel. PlayStation fick spelen WipEout, WipEout 2097 och Wip3out, som alla var väldigt bra (även om trean inte var någon större utveckling av serien). PlayStation 2 fick det ganska så medelmåttiga WipEout Fusion, och sen var det tyst ett tag. Men så dök PSP upp och med det kom lanseringspelet WipEout Pure, som var hur roligt som helst.

Jag läste på PSInext att SCEE Studio Liverpools utvecklingschef Clemens Wangerin intervjuats av Develop, och att han bekräftat att en PlayStation 3-version av WipEout håller på att utvecklas.

Han kunde inte berätta särskilt mycket än att det kommer att ha Sixaxis-kontroller och eventuellt även ett onlineläge och hämtbart material. Han tycker även att det är enklare att programmera spel till PS3 än till PS2, och att utmaningen nu ligger i att ligga steget före konkurrenterna. Quirex

Teamet har precis avslutat arbetet med Formula One: Championship Edition, så man får hoppas att de numera lägger allt krut på nästa WipEout.

Quirex here I come!

Kommentarer
Postat av: GeordieNinja

Oioioi Nu blev jag riktigt glad, detta kan bli riktigt skoj =)

2007-02-02 @ 13:34:29
Postat av: Andreas

Underbart!
Wipeout serien ligger när mitt hjärta (:

2007-02-03 @ 13:28:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0