Sony avslöjar sina hemligheter

Shhh
Nej, det rör sig tyvärr inte om någon lanseringsinformation, inte än (även om CES-mässan nästa vecka verkar lovande). Däremot så anordnas den sjunde Game Developers Conference den andra veckan i mars, och där kommer Sony att hålla i ett flertal seminarier där de avslöjar utvecklarhemligheter som tredjepartsutvecklare kan använda när de skapar sina spel.

I RSX Best Practices berättar bl.a. utvecklare från Naughty Dog hur man bäst utnyttjar grafikprocessorn, bl.a. i samband med Cell-processorn, och i Real-World SPU Usage snackar utvecklare från SCEE om hur de arbetat med att tämja de många processorerna i PS3:an.

Visst, just de här seminarierna är kanske mest intressanta för programmerare, och inte för oss vanliga dödliga. Men det är kul att se att förstapartsinformation delas med andra utvecklare. I slutändan så kan det bara innebära snyggare och mer välprogrammerade spel. Och när man tänker på trailern från Naughty Dogs kommande spel (som visades på förra årets E3-mässa) så känns det verkligen lovande. Här är den förresten. Undrar vad de lyckats med nu under de 8 månaderna som gått sedan den visades upp.


Kommentarer
Postat av: pogono

hej toby!
nu hittar google din blogg.

2007-01-06 @ 14:17:16
Postat av: Toby

Ah, lyxigt!

Syns man inte på google så finns man inte :)

2007-01-06 @ 19:30:16
URL: http://ps3.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0