En livs levande PS3

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

Fick tillfälle att testa en fullt fungerande amerikansk PS3:a, med alla funktioner igång.

Först ut var Blu-Ray, med filmen "Into the Blue", som kanske inte precis är värsta höjdarrullen. Ljudet och bilden var det dock inget fel på, och 52-tumsteven med 1080p som kalaset visades upp på gjorde det till en knivskarp upplevelse. Första bilden visar menysystemet på skivorna, som är klart mycket mer lättmanövrerad än på DVD. Skillnaden mellan just DVD och Blu-Ray-filmen kan ni (typ) se på bild 4 även om min digitalkamera kanske inte är den bästa :) Det är i alla fall mycket bättre bild. Folk som står i bakgrunden och som tidigare varit formlösa massor har nu riktiga ansikten. Fräscht.Näst på listan har vi bildvisningsfunktionen, som jag nämnt tidigare, och det finns två huvudsakliga lägen. En visar
snygga övergångar mellan bilderna (den zoomar lite in eller ut hela tiden, så att det ser riktigt levande ut) och den andra strör ut bilderna som om de vore polaroidbilder, medan skärmen rullar på i sidled. Med handkontrollen kan man styra riktning och hastighet, samt zooma in och ut. Hur läckert som helst.Sedan har vi Internet-funktionerna, som jag fick se två olika utföranden av. Det första är själva webbläsaren (bild 1 och 2), som fungerar väldigt smidigt. Upp till 6 olika fönster kan vara öppna samtidigt, och själva växlandet mellan dem går smidigt. Den har för närvarande funktioner för Flash 7 (dock ej Flash 8, men det kommer nog snart), och sidor som YouTube fungerar helt felfritt.

Sedan har vi PlayStation Store, som är en butik/hämtningstjänst där man kan hämta kostnadsfria  tillbehör, minispel, trailrar, PSP-spel (både demoversioner av PSP-spel och gamla PS one-spel). När det kommer till minispelen så kan man hämta gratisversioner som innehåller ett fåtal banor, för att sedan köpa dem om de faller en i smaken. Gamla klassiker som Lemmings (bild 4 & 5) har fått uppfräschad grafik, men här finns även nya spel.Cash Guns Chaos (bild 1-3) påminner om Smash TV, och använder samma kontrollmetod där du rör dig med den ena spaken och siktar med den andra. Demoversionen låg på ca 350 MB, och tog bara ett par minuter att hämta. Snabbt och smidigt, även om det vore trevligt att kunna göra sånt i bakgrunden (vilket ska fungera vid Europa-lanseringen). Den sista bilden visar själva butikens gränssnitt.Blast Factor
är väl tänkt att vara motsvarigheten till Geometry Wars, men trots att det är snyggt och futuristiskt så kändes det kanske lite väl enkelt. Det kanske tar sig efter ett tag, men jag hade nog velat se lite mer röj redan från början. Minispelet jag är mest intresserad av heter fl0w, men det har inte släppts ännu (kommer i veckorna), så det får bli att testa det vid ett senare tillfälle.Sist men inte minst har vi en funktion som jag är rätt förtjust i, nämligen "fjärruppspelningen". Genom att synka sin PSP med PS3:an kan man spela upp allt innehåll från sin PS3 (musik, film och bilder - dock inga spel) via den trådlösa uppkopplingen (se bild 1). Funkar hur bra som helst.

Fodralen till Blu-Ray-filmerna och PS3-spelen (bild 2) är lite mindre och smäckrare än vanliga DVD-skivor. De ser dessutom lite mer tåliga ut. Snygga och glansiga, helt enkelt, även om de kommer att sticka ut lite från de andra fodralen när de står i bokhyllan.

Till sist avslutar jag med en bild på själva kartongen. Vad mer kan jag säga? Så ser den ut :)
I det stora hela var det trevligt att testa alla funktioner. Det är synd att debugmaskinen jag fått låna inte har tillgång till dem, och jag hoppas på att få testa allt lite mer ingående inom en månad eller så. Mina tre favoritgrejer var bildspelsfunktionen, fjärruppspelningen och Blu-Ray. Mumsigt.

Kommentarer
Postat av: Andreas

Hej!
Uppmärksamade när jag kollade på frodalen att plast kanten stack upp...
Ser jag fel eller är det något fel.
Eller är det meningen att det ska vara så?

2006-12-21 @ 00:43:56
Postat av: Toby

Det ska nog vara så att fältet högst upp har lämnats tomt. Det ser inte så tokigt ut när man ser dem i verkligheten. :)

2006-12-21 @ 10:55:24
URL: http://ps3.blogg.se
Postat av: secuda

väldigt tjusigt... skönare arcade spel till PS3an i alla fall där man i 360in får dras med orginal grafiken... vilket inte är så upphättsande (stava?) :S. och har du 50" 1080P tv!?!?:P AVUNDSKJUK!

2006-12-21 @ 11:45:57
Postat av: Toby

Nej, det var tyvärr inte hemma hos mig. Tanken är väl dock att jag ska köpa en 1080p-tv någon gång nästa år... Det är riktigt vackert.

(det stavas förresten "upphetsande") :)

2006-12-21 @ 13:56:59
URL: http://ps3.blogg.se
Postat av: secuda

jaja what ever :P

för mej tar det väll till nästa årtionde om jag skall skaffa en HD-TV.

2006-12-21 @ 14:06:02
Postat av: PumpkinEater

Hur skiljer sig förresten BD-/PS3-fodralen från DVD? Är de i samma storlek så att det kommer att se snyggt ut i hyllan eller kommer de att stå ut som missfoster? B)

2006-12-21 @ 16:05:31
Postat av: PumpkinEater

De blå BD-fodralen var grymt snygga; iaf färgmässigt. Bara det gör de ju nästan värda att köpa! B)

2006-12-21 @ 16:08:45
Postat av: Andreas

Okej, man får lita på dina ord då :)

2006-12-21 @ 18:44:43
Postat av: Toby

De är aningen mindre. Tror att det är samma bredd, men de är i alla fall lite "kortare" och tunnare. Så nej, de kommer inte att sticka ut, utan snarare tvärtom. De har en lyxigare och mer genomtänkt design än DVD-fodral (som faktiskt är alldeles för stora).

2006-12-22 @ 13:07:59
URL: http://ps3.blogg.se
Postat av: Rahim Alsaedi

Very elegant packet WOW


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0