Släpps trean den tredje i tredje?

070303Threespeech anordnade ett PS3-evenemang i tisdags, där spelare fick träffa Phil Harrison, och under intervjustunden där berättade han en hel del spännande saker. Sonys finansår tar slut den tredje veckan i mars, och de har för avsikt att lansera systemet innan dess. De har antytt att den tredje i tredje vore ett väldigt bra datum, och jag kan inte annat än hålla med. Det vore ju helt perfekt.

Under veckorna som gått sedan systemet släpptes i Japan och USA så har den inbyggda programvaran uppdaterats flera gånger med diverse förbättringar (den aktuella versionen just nu är 1.31). Till lanseringen i Europa har de planerat följande funktioner:

  • Multitasking (ljud- och bilduppspelning i menyerna, menyåtkomst från spel)
  • Nya menyvisningsalternativ
  • Nya bakgrundsanimationer vid musikuppspelning
  • Nya fotoalbum
  • Minnesfunktioner för PlayStation Store (spara kundvagn etc)
  • PSP-fjärrhantering - strömma data från din PS3 till din PSP via trådlösa nätverk överallt i världen

Kommande uppdateringar under året kommer att innehålla en TiVo-liknande funktion (spela in program till hårddisken automatiskt) och funktioner för den kommande HDip-kameran.

111957-51Som SingStar-fantast så blev jag dessutom glatt överraskad av att låtarna man köper från SingStore (fyndigt namn) även kan spelas upp direkt från menyn, utan att man behöver starta spelet.

 

Spel som köpts via PlayStation Store ska tydligen även vara prisvärda, då den digitala distribueringsformen inte medför några extrautgifter. Så vi kan hoppas på att ett femtondollarspel faktiskt kostar ungefär hundra kronor. På tal om pris så sade Phil att PS3:an kommer att kosta 425 engelska pund som mest, vilket är typ 5700 kronor med dagens valutakurs. Med svensk moms så lär slutsumman då ligga runt 6000 kr, och inte 6500 som vissa befarat. Det här är ju som sagt inga definitiva siffror, men det låter i alla fall rätt lovande.

 Mer information kommer så fort den kommer in, vilket förhoppningsvis blir väldigt snart.


Kommentarer
Postat av: Viktor_P12

ingen sån multi-tasking så man kan spela upp musik från hårddisken när man spelar? (som 360:n) nu blir jag ledsen ='(

2007-01-19 @ 18:45:51
Postat av: Toby

Tja, egna soundtracks är en funktion som speltillverkarna kan lägga in själva, så det är ingen omöjlighet.

Sedan så kan man spela upp musik i bakgrunden medan man håller på i menyerna, och även när man tittar på bilder eller surfar på nätet...

Så var inte ledsen, för sakerna finns :)

2007-01-23 @ 10:42:38
URL: http://ps3.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0