Hur mycket får man plats med egentligen?

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

Vad innebär egentligen den nya generationen när det gäller utrymmeskrav? Hur mycket mer utrymme behöver vi för att få ut den bästa grafiken, det fetaste ljudet och de största banorna?
Den här reklamfilmen ger en rätt schysst vibb om hur mycket man kan klämma in på en Blu-Ray-skiva. 50 gigabyte är ju tio gånger så mycket utrymme som vanliga PS2-spel (finns det ens PS2-spel som utnyttjar dubbla lager?).

 




PS3 har ju släppts i versioner om 20 och 60 GB i både Japan och USA. Nu är det inte helt säkert att 20 GB-versionen kommer hit till Sverige, men eftersom man enkelt kan byta ut hårddisken mot större variant så är det inget större hinder ändå.  Vill man meka lite extra så kan man dessutom installera det kostnadsfria operativsystemet Yellow Dog Linux på PlayStation 3, som då kan köras parallellt med det vanliga operativsystemet. Gillar man att hitta roliga lösningar så är det här alltså helt perfekt, även om jag själv nog inte har några större behov att göra det. Något att hålla koll på framöver, med andra ord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0