Warhawk - PSN eller Blu-ray?

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!
Warhawk
På torsdag den 30 augusti så släpps som bekant onlinespelet WarhawkPlayStation Store. Om man hellre vill äga spelet på Blu-ray Disc så får man dock vänta till den 21 september, alltså om ca 3 veckor. Det finns vissa för- och nackdelar med båda köpsätten, och några av fördelarna med hämtningsversionen är att man får spelet till ett förmånligt pris (30 euro = lite under 300 kronor) och att man får det tidigare. Butiksversionen har dock ett par andra positiva egenskaper, nämligen att man får ett headset samt att man faktiskt äger själva spelet. Man får även med en massa bakom kulisserna-material på själva skivan. Nackdelarna är dock att man tvingas köpa paketet med ett headset (vilket kostar det dubbla) och att man måste ha skivan i PS3:an när man spelar.

Nu har det dykt upp två andra nyheter som gör det ännu svårare att välja.

Om man köper spelet i butik så måste man ändå installera allt på hårddisken, vilket tar upp 789 MB. Detta är för att minska inläsningstiderna. Man måste dock fortfarande ha skivan i maskinen.

Om man köper spelet från PlayStation Store så är spelet kopplat till ens konto. De har alltså tagit fram ett nytt sätt att hantera digitala rättigheter som gör det omöjligt att dela spelet med andra personer (vilket har förekommit en hel del). Vi kan nog förvänta oss mer sånt i framtiden när det gäller dyrare spel.

Warhawk
Så dilemmat kvarstår... ska man köpa det online eller vänta tills det släpps i butik? Det största argumentet just nu är nog ändå till förmån för onlineversionen, och att man köper ett separat headset. Det är inte långt till torsdag, så jag ni får nog bestämma er snart. Åt vilket håll lutar det nu? Har det här ändrat något

Gran Turismo 5 Prologue

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!
Gran Turismo 5 Prologue

Det har dykt upp lite mer information om Gran Turismo 5 Prologue, som jag skrev om för några månader sedan.

GT5P kommer att innehålla fler än 40 bilar, fem banor och onlinelopp för upp till 16 förare. Det lär väl räcka fram till att det fullständiga spelet släpps nästa sommar ... i Japan ... om schemat håller ... vilket det inte lär göra.Enligt den japanska tidningen Dengeki så ska den japanska versionen (som släpps i oktober) släppas tillsammans med en vibrerande handkontroll, som det ryktats om så länge nu. Vi får väl se om de avslöjar något på Tokyo Game Show om en månad.

Gran Turismo 5 Prologue släpps i alla fall i vinter här i Europa, senast den 15 december, och ska vara gratis (tack Pavve och Balthier). Kolla in den senaste trailern nedan. Det finns även lite fler bilder och videor på den officiella sidan (tack Max).

PlayStation Store - 2007-08-23

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!
PlayStation StoreIdag är det torsdag, alltså dagen för veckans PlayStation Store-uppdatering. Eftersom Games Convention håller på för fullt så har det dykt upp en massa trailrar, men det intressanta är väl Folklore-demot. Det braiga (braigt ord, va?) är att det inte är samma demo som släpptes i Japan för några månader sedan, så jag tänker i alla fall hämta det och se vad det har att erbjuda. Hoppas på lite mer matnyttigt än det jag hittills fått se.

Tyvärr så blev det ingen skate-demo den här veckan, men eftersom EA har sagt att den ligger hos Sony så lär det väl inte dröja allt för länge innan den släpps.

Spel
 • Folklore - Demo - endast fram till den 31 augusti.
Trailrar

Några nya releasedatum

111957-518Idag har det dykt upp en massa releasedatum för spel under hösten och vintern, så i stället för att skapa en massa inlägg så tänkte jag spara dem på ett och samma ställe. Eftersom Leipzig Games Convention håller på ett tag till så lär det komma fler i dagarna. Om det kommer några fler under veckan så uppdaterar jag det här inlägget :)

Säg till om ni hittat något (bekräftat) så lägger jag till dem.

Call of Duty 4: Modern Warfare: 5 november över hela världen
Dark Sector: 22 januari 2008 i Europa - demo senare i höst
Heavenly Sword: 19 september (14 september i England)
Rock Band: Början av 2008 för Europa, slutet av 2007 för USA
Warhawk: 30 augusti via PSN. 21 september i butik med headset

Releasedatum för Warhawk

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!
image516

ThreeSpeech har gått ut med uppgifter om att Warhawk släpps via PlayStation Network den 28 augusti (tisdag nästa vecka) 30 augusti (torsdag nästa vecka) till priset 30 euro (lite under 300 kronor). Vill ni hellre köpa det i butik med ett Bluetooth-headset får ni vänta till den 21 september. Priset blir då ungefär det dubbla, så om ni redan äger ett headset så är det bara att passa på redan om en vecka.

Jag spelade Warhawk under betan och kommer med en recension när jag väl fått det fullständiga spelet. Jag har dock inte ett Bluetooth-headset, så jag är lite kluven. Vi får se om jag plockar upp det nu eller väntar ett tag :)

Ni då? Ska ni köpa det? Och i så fall, via PlayStation Store eller i butik?

Leipzig Games Convention

image514

Games Convention hålls i Leipzig den här veckan, och har verkligen etablerats som Europas största speltillställning. Nu när E3-mässan bantats ned i år så har blickarna vänts mot Games Convention nu i augusti och Tokyo Games Show den 20-23 september.

Men nu är det som sagt dags för GC, och Sony har bl.a. utlovat en hel del nyheter under veckan. Exakt när de släpps är ännu inte säkert, men ni kan se fram emot att läsa PS3-nyheterna här på bloggen när de väl kommit.

Följande PlayStation 3-spel har bekräftats för uppvisning på Games Convention, men ni kan förvänta er många fler. Säg till om jag har missat något så uppdaterar jag listan fram till mässan. Under mässans gång kommer vi dock att få en hel del nyheter. Jag skriver om nyheterna allt eftersom de släpps. Säg även till om det är något särskilt spel ni vill veta mer om, så ska jag se vad jag kan gräva fram. :)

Sony
Ratchet & Clank: Tools of Destruction
Uncharted: Drake's Fortune
Time Crisis 4
Folklore
Heavenly Sword
Singstar
Gran Turismo 5 Prologue
WipEout HD
Lair
Eye of Judgment

Electronic Arts
Harry Potter och Fenixordern
Mercenaries 2: World in Flames
SKATE
Half-Life 2: The Orange Box
The Simpsons
Need for Speed: Pro Street
FIFA 08
Madden NFL 08
Nascar 08
NBA Live 08
NHL 08

SEGA
SEGA Rally
Guldkompassen
The Club
Condemned 2

2K Games
Grand Theft Auto IV

Borderlands
Sid Meier's Civilization Revolution
Top Spin 3
NBA 2K8
NHL 2K8

Ubisoft
Haze
Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII

Sierra Entertainment
TimeShift

Codemasters
Clive Barker's Jericho - spelbar version
Turning Point: Fall of Liberty
Colin McRae: DiRT

Activision
Call of Duty 4: Modern Warfare
Enemy Territory: Quake Wars
Guitar Hero III: Legends of Rock
Tony Hawk's Proving Ground
World Series of Poker: Battle for the Bracelets

Eidos
Kane & Lynch: Dead Men

Konami
Pro Evolution Soccer 2008
Hellboy - The Science Of Evil
Metal Gear Solid 4
<Ytterligare ett spel i MGS-serien (Metal Gear Online eller något annat?)>

Midway
Unreal Tournament III
BlackSite: Area 51
John Woo Presents Stranglehold

Capcom
Devil May Cry 4

D3 Publisher
Dark Sector - spelbar version

image515

Veckans PSN-uppdatering

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!
Veckans PlayStation Store-uppdatering här i Europa var inte särskilt spännande. Utöver demot till Armored Core 4 så var det bara ett par filmsekvenser från Heavenly Sword. Den amerikanska uppdateringen är dock lite roligare, så om ni ännu inte skapat ett amerikanskt konto så är det hög tid att göra det. Om ni inte vet hur ni ska göra är det bara att följa min enkla guide, som finns HÄR. Säg till om ni har några frågor.

Veckans uppdatering i Europa:
Veckans uppdatering i USA:
 • Colin McRae: Dirt - Demo
 • NCAA Football 2008 - Demo
 • Folklore - A tale of two strangers-trailer
 • Timeshift - Trailer
 • Heavenly Sword - Bakgrundsbild
 • Blast Factor: Advanced Research - 2 bakgrundsbilder
Nästa vecka kommer vi i Europa i alla fall få lite fler godsaker, bl.a. ett demo på Folklore. Games Convention-mässan i Leipzig lär även bjuda på en hel del nyheter. Förvänta er en hel del uppdateringar :)

Unreal Tournament III

Unreal Tournament III

Jag har nämnt Unreal Tournament III tidigare, men nu när vi börjar närma oss releasen så har det börjat dyka upp allt mer information om spelet.

I dag gick utvecklaren Epic ut med att de har ingått i ett avtal med GameSpy för att skapa en inbyggd onlinefunktion som möjliggör att PC-spelare och PS3-spelare kan mötas i spel. Det är något som efterfrågats ända sedan spelet utannonserades till PS3, och det känns riktigt kul att de har tagit fram en lösning. Sedan är bara frågan om det kommer att användas i spelet, men det verkar i alla fall troligt. GameSpys teknik kommer även att användas för kommunikationer och tävlingsinriktade element. Tillsammans med nyheten för några månader sedan om att UT3 kan spelas med mus och tangentbord, samt att PS3-versionen kommer att ha fullständig tillgång till alla moddar och användarskapat material så känns konsolvarianten helt klart likvärdig PC-versionen. Sixaxis-handkontrollen kan dessutom användas till att styra missiler och åka på svävarbrädan, vilket känns som logiska användningsområden. Det är alltid kul med smarta tillägg i stället för gimmickar.Mark ReinEpic har dessutom talat sig varm om lagringsformatet Blu-ray, och har sagt att lagringsmediet har gett dem mycket mer svängrum än vad DVD-formatet gör, vilket garanterar att de inte behöver göra nedskärningar vad gäller antalet kartor som spelet släpps med. Han har även sagt att framtida versioner av Unreal Tournament-serien på Blu-ray kan levereras med mängder av moddat innehåll på skivan redan från start.

Unreal Tournament III släpps till PS3 (och PC) i november i år. En demoversion kommer att släppas till PC i oktober, men det har ännu inte sagts något om en PS3-demo. Vi får hålla tummarna. Med lite tur så släpps det ännu mer information om spelet på Games Convention nästa vecka. Kolla in E3-trailern så länge. Spelet ser ju helt bisarrosnyggt ut. Eller vad tycker ni?

Guitar Hero III: Legends of Rock

Guitar Hero III

Finns det någon som kan ha missat Guitar Hero-serien? Spelet har ju fått uppmärksamhet från alla håll och kanter, och det enda som egentligen överskuggat dess popularitet bland "icke-spelare" är nog Wii från Nintendo. En vän till mig berättade lyriskt om hur han och hans pappa (som aldrig rört ett spel) kört det tillsammans, och jag har flera vänner som alltid drar fram spelet på sina fester.

Själva spelserien har utvecklats av Harmonix, som ligger bakom de klassiska rytmspelen Amplitude och Frequency till PS2 (det förstnämnda tillhör en av mina absoluta favoriter i genren). Nu har Harmonix gått vidare och håller på att utveckla Rock Band, men eftersom det med största sannolikhet inte släpps i Europa nu i år så sätter jag all min tilltro till utvecklaren NeverSoft som tagit över utvecklingen av spelet. NeverSoft är gänget som legat bakom spelen i Tony Hawk-serien, så det här är inga nykomlingar i branschen precis.

För er som inte spelat ett Guitar Hero-spel kan jag berätta att man håller i gitarren (se bild 1) precis som en vanlig gitarr. På skärmen (se bild 4) så kommer det olikfärgade segment mot dig, och du måste trycka på motsvarande knapp på gitarren i takt till musiken. Gör du rätt fylls din rockmätare på och om du missar en not så sjunker den. Om den töms helt så är spelet över. Genom att träffa flera noter i rad fyller du på stjärnmätaren, och när den är fylld kan du använda tremolotillbehöret till att få extra mycket poäng. Jag kan inte spela gitarr för fem öre, men spelet är helt klart underhållande för såväl spelälskare som folk som gillar gitarrer i allmänhet.Guitar Hero III innehåller en del nyheter. För det första så är gitarren trådlös som standard, vilket alltid är trevligt. Sedan har NeverSoft lagt in en del nya funktioner för flerspelarläget. När man spelar med eller mot varandra kan man använda olika attacker mot sin motståndare, t.ex. att tillfälligt spegelvända spelarens knappar eller göra skärmen suddig. Jag är inte helt övertygad om att det kommer att uppskattas av folk som inte är vana vid spel, men med lite tur så går det att stänga av just den funktionen.

En annan stor nyhet är att GH3 kan spelas online. Det här kan bli riktigt kul om de lyckats få till det. Jag har hört att folk har varit skeptiska till det, med tanke på att en dålig uppkoppling kan förstöra hela spelupplevelsen. Men Amplitude hade t.ex. ett fenomenalt onlineläge som fungerade felfritt, så jag hoppas att NeverSoft lyckas förmedla arvet från Harmonix och skapa en smidig onlineupplelsele.

Fler än 30 låtar har avslöjats hittills. Typ hälften av dem är dessutom originalversionerna, medan de andra är väldigt lika covers.
 • 3's and 7's av Queens of the Stone Age
 • Barracuda av Heart
 • Cherub Rock av Smashing Pumpkins
 • Cities on Flame with Rock and Roll av Blue Öyster Cult
 • Cult of Personality av Living Colour
 • Even Flow av Pearl Jam
 • Go That Far av Bret Michaels Band
 • Knights of Cydonia av Muse
 • La Grange av ZZ Top
 • Lay Down av Priestess
 • The Metal av Tenacious D
 • Miss Murder av AFI
 • Mississippi Queen av Mountain
 • My Name Is Jonas av Weezer
 • The Number of the Beast av Iron Maiden
 • One av Metallica
 • Paint It, Black av The Rolling Stones
 • Paranoid av Black Sabbath
 • Raining Blood av Slayer
 • Reptilia av The Strokes
 • Rock and Roll All Nite av Kiss
 • Rock You Like a Hurricane av Scorpions
 • Sabotage av Beastie Boys
 • School's Out av Alice Cooper
 • She Bangs the Drums av The Stone Roses
 • She Builds Quick Machines av Velvet Revolver
 • Slow Ride av Foghat
 • Suck My Kiss av Red Hot Chili Peppers
 • Talk Dirty to Me av Poison
 • Through the Fire and Flames av DragonForce
 • Welcome to the Jungle av Guns N' Roses

Det är inte helt spikat att alla de här låtarna kommer att hamna i den europeiska versionen av spelet, men Zach FountainRedOctane har berättat att de tänker presentera flera nya låtar för Europa nästa vecka på Games Convention i Leipzig.

Guitar Hero III: Legends of Rock släpps i oktober i USA, medan vi i Europa förmodligen kommer att få det i november. Förvänta er mer om spelet inom kort. Under tiden kan ni kolla in trailern nedan.

Pirates vs Ninjas: Dodgeball

Pirates vs ninjas

Okej, jag tyckte att hela "Pirater mot Ninjor"-grejen var lite småkul för några år sedan (även om jag tyckte att "robotar mot zombier" är roligare), men gänget på Blazing Lizard verkar ta det hela på väldigt stort allvar. De har precis gått ut med ett pressmeddelande om att de tänker släppa "Pirates vs. Ninjas Dodgeball" till konsoler via nätet.

Va?

Tanken är att det här ska bli en hel serie med spel där pirater och zombier kämpar för att se vem som är bäst, och det första spelet kretsar alltså kring spelet dodgeball (typ en kombination av spökboll och killlerball här i Sverige). Upp till åtta spelare kan spela samtidigt och välja mellan 5 olika lag (pirater och ninjor, samt tre andra som ännu inte avslöjats). Till skillnad från vanlig dodgeball så finns det inga planhalvor, och man kan dessutom använda vapen och specialattacker till att slå ut sina motspelare.

Det går att välja mellan uppvisnings- och utmaningslägen, samt ett berättelseläge (vad kan spelets handling gå ut på?), samt flerspelarstöd för 4 personer i lokalt nätverk och 8 personer online. Upp till 4 personer kan spela samtidigt offline, vilket är ett trevligt inslag.

Pirates vs. Ninjas Dodgeball släpps under första kvartalet 2008. Det är ännu inte helt spikat vilken plattform det blir, men det känns rätt troligt att det blir på PlayStation Network. Om det blir kul eller inte har jag ingen som helst aning om. Jag tycker dock att knasiga spel bör premieras, särskilt med tanke på att det håller på att utveckas av ett företag som endast består av fyra anställda. Sånt är roligt.

Kolla in de första bilderna på spelet här nedan.

Ny Killzone 2-film

Den engelska nyhetsbyrån BBC åkte ned till Guerrilla Studios i Amsterdam förra veckan och provspelade Killzone 2. I videointervjun (som finns att se genom att klicka på filmen nedan eller i bättre version HÄR) får vi se hur spelets producent Steven Ter Heide talar om användandet av ljus och ljud, samt hur avsaknaden av synliga mätare på skärmen gör spelet mer uppslukande. Nivån verkar vara samma som visades upp på E3-mässan för några veckor sedan, men nu får vi se lite mer från spelet.

Killzone 2 släpps någon gång under 2008. Förvänta er fler smulor så fort jag kommer över dem.

PlayStation Store - 2007-08-09

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!
image496Meh. Jag hade verkligen hoppats på ett demo på Stranglehold idag, men sån tur hade jag inte. ThreeSpeech har släppt en lista över veckans släpp på PlayStation Store, som ser ut som följer:
 • Gran Turismo - Trailer från PS Premiere i Japan
 • Heavenly Sword - Legend of the Sword - video
 • Heavenly Sword - Bakom kulisserna-video
 • Ghost Rider - Blu-ray-trailer
 • The Covenant - Blu-ray-trailer
Hallå? Efter två fantastiska veckor med demoversioner av Heavenly Sword of Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 så hade jag förväntat mig lite mer. USA har fått pusselspelet Piyotama och Blast Factor-expansionen Advanced Research, så jag hoppas att SCEE tänker till och börjar släppa lite bra saker snart.

Bättre kan ni!

John Woo presents Stranglehold

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

Stranglehold

Det är något med Midways kommande storspel John Woo Presents Stranglehold som gör mig lite förvirrad. Å ena sidan så har vi ett spel som är en direkt uppföljare till den smått fantastiska Hong Kong-rullen Hard Boiled, med ett storslaget och ambitiöst filmkoncept och stenhårda strider. Å andra sidan så ser spelet ut som Max Payne, med lite väl kantiga texturer. Det är svårt att riktigt ta till sig det faktum att spelets budget ligger på 30 miljoner dollar, en summa som gör det till ett av den här generationens hittills dyraste spel. Det är i alla fall av trailern att döma, även om jag måste erkänna att skärmbilderna är mycket snyggare. Kanske är det här något som fixats till sedan E3-trailern som släpptes för några veckor sedan (se nedan).Spelet kretsar kring polisen Tequila (spelad av Chow Yun Fat och snyggt avbildad i spelet) och hur han tar lagen i egna händer för att frita sin dotter som tagits gisslan av den kinesiska och ryska maffian. Precis som i Max Payne-spelen så går det att sakta ned tiden i något som här kallas för Tequila Time, som kan användas till att utföra läckra rörelser och slå ut mängder av fiender på nolltid. Extrapoäng ges ut för extra snygga träffar, och tanken är väl att man ska kedja samman läckra filmlika sekvenser för att uppnå riktigt höga poängsummor. Med hjälp av olika Tequila Bomb-rörelser går det att utföra läckra specialattacker, och den fysikbaserade spelmotorn gör att fienderna reagerar olika beroende på var du skjuter dem.

Stranglehold släpps nu i september. I USA släpps det dessutom en regionfri specialversion, som innehåller filmen Hard BoiledBlu-ray. Vi här i Europa kommer dessvärre inte att få den lyxen, men möjligheten att importera spelet finns ju alltid. Det här ser ut att bli en av höstens första storspel, och jag ser verkligen fram emot att få köra det. Förvänta er mer om Stranglehold i samband med att det släpps.

GTA IV försenat till 2008

image490

Take 2 Games gick precis ut med att Grand Theft Auto IV blir uppskjutet till nästa år. Från pressmeddelandet:

Take-Two har minskat sina prognoser för 2007 på grund av flytten av lanseringen av Grand Theft Auto IV till datorunderhållningssystemet PLAYSTATION®3 och tv- och underhållningssystemet Xbox 360 från fjärde kvartalet under räkenskapsåret 2007 till räkenskapsåret 2008. Detta på grund av den ytterligare utvecklingstiden som krävs för att färdigställa spelet. Spelet beräknas nu att släppas under det andra kvartalet under företagets räkenskapsår 2008.

Grand Theft Auto IV släpps alltså mellan den 1 februari och den 30 april 2008.

Det känns helt galet med ett sånt meddelande nu, bara ett par månader innan spelets premiär (det skulle släppas den 19 oktober i år). Nu släpps det visserligen massvis av spel till hösten, men det känns ändå otroligt trist att höstens största spel blir försenat.

Vad tycker ni? Tråkigt? En katastrof? Tecken på att domedagen är nära? Mer tid över till andra spel i höst? Berätta vad ni tycker i kommentarsfältet nedan!

hits