Förhandstest: Genji: Days of the Blade

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

Vi går vidare med Genji: Days of the blade, som är en direkt uppföljare till PS2-spelet som släpptes för ett år sedan. Det är ett japanskt actionspel i tredjepersonsperspektiv. Lite samurajer, lite övernaturliga monster, lite helvilda actionscener och drösvis av maktkamper. Början av spelet är väldigt likt originalet, och man får än en gång spela som huvudpersonerna i ettan, nämligen den snabbe Yoshitsune och den kraftfulle Benkei. Men snart dyker det upp två nya spelbara figurer, nämligen den smidiga prästinnan Shizuka och allroundkillen Buson, slutbossen i ettan (omigawd, spoiler alert), men vars kropp blivit besatt av en gud. Och det är här en av nyheterna kommer in, nämligen att man med en snabb tryckning på en av riktningsknapparna kan byta mellan de fyra under stridens gång. Det ger upphov till rätt varierade strider, vilket är tur med tanke på att det finns så otroligt många sådana. Det är inte sällan som man har typ tio fiender mot sig samtidigt, och då är det rätt användbart att kunna växla mellan olika stilar. Jag tyckte dock att det blev lite väl mycket strider mot vanliga fotsoldater, och man bara matade sig genom dem i hopp om att komma vidare i handlingen.

När man besegrat tillräckligt med fiender så fylls ens kraftmätare, och när den är full så kan man aktivera kamui-läget. Då förflyttas man till en annan dimension där man snabbt kan besegra sina fiender genom att trycka på symbolknapparna som visas på skärmen. I originalet så visades de väldigt slumpmässigt och snabbt, men här så har man gott om tid på sig. Tyvärr så blir det lite väl enkelt, så en stor del av utmaningen försvinner. Det förekommer dock en del roliga bosstrider, som även de kräver särskilda knapptryckningar (tänk bosstriderna i God of War), och det är här som Genji är som roligast. Storslagna strider mot horder av fiender med en jätteboss i mitten som man verkligen måste slå sig fram till är en riktig hit, och det är synd att resten av spelandet känns som en transportsträcka till de delarna.

  

 Handlingen är klassisk, med politiska intriger, överdådiga fältslag och övernaturliga krafter. Saken är den att själva spelet (precis som ettan) är lika klassiskt det. Man dunkar sig fram genom nivån, dödar bossen och går vidare med handlingen. Och så fortsätter det, på både gott och ont. Men trots att det kanske känns rätt repetitivt så är det ändå ett av de snyggare spelen jag kört, och det passar alldeles utmärkt som debutspel till PlayStation 3 just nu. Men när PS3:an släpps här i Europa i mars så kommer det att finnas fler spel på marknaden. Ett av dem kommer förhoppningsvis att vara det hajpade Heavenly Sword. Om det släpps då finns det en risk att Genji, med sitt gedigna men ändå ganska okomplicerade upplägg, kommer att falla lite i skymundan.

Hur som helst så är det ett välgjort actionspel, och om man är ute efter ett renodlat sådant så kommer man inte att bli besviken av Genji. Vi får se hur det står sig i jämförelse med liknande spel efter en rejäl spelomgång. Jag får återkomma i frågan när jag haft mer än en helg på mig att köra det.


Kommentarer
Postat av: Franjo

hurrru - mellan dem ELLER mellan de fyra! pilutta dig - reviewer extraordinaire Tap2

2006-12-08 @ 20:55:08
Postat av: Toby

Franjo: Haha, fixat. Tack för piluttandet :)

2006-12-09 @ 20:26:50
URL: http://ps3.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0