Den nya PlayStation 3-reklamen

DNADen officiella PlayStation 3-hemsidan har precis lagt upp den nya reklamfilmen, som går under namnet Storage och som finns att beskåda HÄR. Det har inte dykt upp någon inbäddningsbar länk ännu, så ni får helt enkelt klicka er in på sidan. Jag var inte sådär jätteförtjust i den förra filmen som kom för en månad sen eller så, men den här var riktigt rar och lågmäld.

Hoppas på att det börjar dyka upp reklam i olika medier snart. Såg affischerna för Final Fantasy XII i busskurerna på stan i helgen, och blev lite glad. Det känns som att PS3-reklamen kommer att dyka upp när som helst.

I morgon har vi tagit steget in i mars, och då kan nedräkningen till den 23 verkligen börja på allvar. Det blir förresten en till chatt nästa onsdag (samma tid och plats som vanligt), och då kommer jag bl.a. att kunna berätta allt som avslöjats på GDC-mässan.

Mer Resistance i april

ResistanceSpelhelg nummer tre dominerades nästan totalt av Resistance: Fall of Man, som jag körde i samarbetsläget med min bättre hälft. Det blev en sådär sju, åtta timmar eller så, och det var riktigt, riktigt roligt. Jag tycker ofta att det är rätt tomt med samarbetsspel på marknaden, så det känns alltid kul när ett riktigt toppspel har den funktionen. Nu hann vi inte spela klart det, utan det får ske vid ett senare tillfälle.

De riktigt goda nyheterna är dock att Ted Price, VD:n för Insomniac (som skapat spelet), nu har meddelat att det är en spelserie som de kommer att bygga vidare på. Dessutom så berättade Phil Harrison igår i en intervju med Newsweek att det kommer att finnas hämtningsbart material till Resistance, som kommer att släppas så tidigt som i april.

"Vi kommer att släppa ytterligare innehåll till Resistance. Vi har inte riktigt fastställt något schema ännu, men vi har planerat en del riktigt häftiga saker som kommer att utöka handlingen, områdena och innehållet, med start i april. Om det fungerar som det ska och uppskattas av spelarna kommer det att hålla intresset uppe fram till en eventuell uppföljare."

Helt underbart. Efter helgens spelsession så är jag otroligt taggad, och jag rekommenderar verkligen det här spelet för alla som vill ha ett skönt skjutspel. Spelet har dessutom onlinestrider för upp till 40 spelare, samt ett samarbetsläge och dödsmatcher när man spelar offline. Den svenska webbplatsen kommer dessutom att lanseras i dagarna, med en hel del exklusiva godsaker.

Spelhelg nummer 3

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

111957-266Ja, så var det dags för ännu en spelhelg. Fokus den här gången kommer att ligga på PlayStation Store-spelen, alltså mindre spel som man hämtar från specialbutiken på PlayStation Network. Spelen kostar mellan 50 och 200 kronor på ett ungefär, och jag ser verkligen fram emot att se hur det kommer att utvecklas.

111957-264På spelfronten den här gången har jag hittat fl0w, Blast Factor, Tekken: Dark Resurrection, Go Sudoku, Go Puzzle, Super Rub A dub och lite annat. Vi får se hur mycket jag hinner beta av, men ni kan se fram emot en hel del förhandstest under den kommande veckan.

Men först ska jag ge mig på MotorStorm... på svenska!

Everybody's Golf 5

Everybody's Golf 5Jag har aldrig varit ett större fan av golfspel, och jag minns hemska kvällar när min kompis insisterade på att spela Leaderboard i flera timmar. Ett spel som dock fått mig att se bortom alla Tiger Woods- och PGA Tour-spelen är de charmiga Everybody's Golf-spelen (som heter Hot Shots i USA och Minna no Golf i  Japan). Jag gillade både den senaste PS2-versionen och PSP-versionen, särskilt onlineläget i EG4 till PS2. Upplägget är väldigt arkadbetonat, och grafiken är rar. Dessutom så är alla så glada hela tiden att det faktiskt smittar av sig. Lite som en sockerdoppad Happy Gilmore.

Hur som helst så har det dykt upp en hel del information om det femte spelet i serien. ImpressWatch har släppt drösvis med nya bilder på spelet, SCEI har öppnat en officiell webbplats (på japanska) och IGN rapporterar att spelet släpps i Japan i juli. Det kommer även att finnas en demoversion som kan hämtas mellan mars och maj, som kan spelas av två spelare. Att spelet ska vara spelbart online verkar vara något som producenterna har antytt, vilket känns bra. Det blir nästan garanterat roligare då.

Spelet lär komma hit till Europa förr eller senare, precis som med de andra spelen i serien. Under tiden får ni hålla till godo med lite bilder från spelet :)


Nytt Conan-spel på gång.

Vid Krom! Nu har spelstudion Nihilistic Software meddelat att de tänker släppa ett Conan-spel i början av 2008. Nihilistic ligger bakom spel som Vampire The Masquerade: Redemption, Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects och Starcraft: Ghost (innan det bytte spelstudio och sedan lades ned).

Jag gillade Conan-serierna när jag var yngre. Minns att jag brukade köpa dem när de släpptes i Sverige i Marvelklubben. Ah... det var tider det.

Anyhoo så ser spelet ut att bli ganska så likt God of War, vilket knappast är någon nackdel. Man kommer att kunna utföra 100 helt unika stridsrörelser med fler än 20 olika vapen när man tar sig fram genom spelets 24 nivåer (vad gillar ni den faktasammanfattningen?). Tack vare det kroppsdelsspecifika skadesystemet kan man även hugga av folk deras armar och ben, eller till och med deras huvuden (i sann Barbarian-anda). Inte så mycket att gå efter ännu, alltså, men det kan helt klart bli kul. Råbarkade strider är alltid roliga, och jag får lite Golden Axe-vibbar av det hela.

(psst... glöm inte att chatta med mig ikväll mellan 19.00 och 19.45 på loading. mer info finns här.)

Bilderna och originalnyheten kommer från PS3 Only.

Conan
Conan

Armored Core 4 släpps i april

Armored Core 4Den engelska utgivaren 505 Games har precis meddelat att de tänker släppa Armored Core 4 i Europa den 27 april 2007. AC4 är ett taktiskt robotstridsspel som är otroligt populärt i Japan. Namnet till trots så är det faktiskt det tolfte spelet i serien. Importversionen fick dessutom 8/10 av Eurogamer, vilket gör att jag är lite småsugen på spelet.

I spelet sitter man alltså i en jättelik stridsrobot som kan ta sig fram både på marken och i luften. Det utlovas snabba och invecklade strider som tar ett tag att lära sig, men själva upplevelsen ska vara rikigt välgjord. Enorma vapenarsenaler är ju alltid ett stort plus, och vem har inte drömt om att utkämpa storslagna robotstrider mitt i en storstad någon gång?

Jag har visserligen inte spelat några av de tidigare spelen i serien, men det här ser i alla fall lovande ut.


Glöm förresten inte att jag har en uppdaterad prisjämförelse för PlayStation 3, som finns HÄR. Säg till om du känner till några nya priser så lägger jag in dem. Dessutom så kommer jag att chatta igen på Loading nu på onsdag (21 feb) mellan 19.00 och 19.45. Instruktioner och plats är samma som förra gången, och finns HÄR.
Tekken 6 - Toby 31

Tekken 6Hepp. Nu har det börjat dyka upp nyheter om Tekken 6. På den japanska arkadmässan AOU släppte Namco nämligen en trailer och lite bilder från spelet. Jag måste dock säga att jag inte är hundraprocentigt övertygad. Vissa av sakerna var riktigt läckra (t.ex. slagskämparnas utseenden, "kraftfälten" och miljöerna), medan annat (som animationerna och den röda "explosionen" när man får in en träff) inte imponerande. Kolla in bilderna och trailern här nedan och säg vad ni själva tycker. Själv vill jag nog se lite mer förbättringar om jag ska vara ärlig. Jag är ett stort fan av Tekken-serien, och jag tycker att de kan prestera bättre än så här.

Vill passa på att påminna er om att jag har en uppdaterad prisjämförelse för PlayStation 3, som finns HÄR. Säg till om du känner till några nya priser så lägger jag in dem. Dessutom så kommer jag att chatta igen på Loading nu på onsdag (21 feb) mellan 19.00 och 19.45. Instruktioner och plats är samma som förra gången, och finns HÄR.

Förresten fyller jag 31 år idag. Inte illa va? :D Jag fick ett bonsaiträd av min fru. AWESOME!

Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Hämta tv-program till din PS3

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

111957-228Sony Worldwide Studios VD Phil Harrison har intervjuats av 1UP, där han snackar lite om framtiden för PS3:an. Jag gillar särskilt delen där han snackar om Sonys tioårsplan för konsolen. Det känns bra att de satsar så långsiktigt på sina konsoler.

Han snackar även om att de tittar på möjligheten att släppa PS3:an med större hårddiskar i framtiden, vilket är trevligt. I och för sig så kan man ju byta hårddisk själv utan några problem, men det är alltid bra med enkla lösningar. Han berättar även att han har en del "exklusiva tillkännagivanden" för GDC-mässan i början av mars, men det framgår inte om han menar att det är mässexklusiva nyheter eller om det rör sig om PS3-exklusiva spel eller så.

En sak som verkar säker är i alla fall möjligheten att kunna köpa och hämta tv-avsnitt direkt från PlayStation Network i framtiden. PlayStation 3:an ska vara mer än bara en spelmaskin, utan en självklar plats i vardagsrummet för allt multimediainnehåll.

"Vi har en hårddisk och en föräljningsmodell, så man måste inte precis  vara ett geni för att räkna ut vad vi har för planer med nätverket."

I och med Europalanseringen den 23 mars kommer i alla fall nästa systemuppdatering (version 1.6 tydligen), som enligt Phil kommer att ha bakgrundshämtningar, vilket känns som en helt självklar funktion. Han lär avslöja de nya uppdateringarna på GDC-mässan, tillsammans med andra nyheter. Själv ser jag fram emot att få höra hur man kommer att kunna få tillgång till innehåll på sin PS3 via sin PSP. Just nu kan man göra det via det trådlösa nätverket, men tanken är att man ska kunna göra det via Internet. Finns det något särskilt som ni är sugna på?

Team ICO arbetar med ett PS3-spel

Shadow of the coLOVEssus

Ja, nyheten kom igår (på alla hjärtans dag), så jag tyckte att bilden var passande. Team ICO, utvecklarna av ICO och Shadow of the Colossus (två av världens bästa spel) har en två sidor stor annons i den senaste numret av den japanska spelbibeln Famitsu där de bl.a. söker efter programmerare till sitt nya PS3-spel. Tjänsterna som utannonseras är programmerare som är proffs inom fysiska simuleringar, skuggprogrammering, algoritmer, nätverkstenik och allmänt spelprogrammerande. De är dessutom ute efter animerare, konstnärer, nivåutformare, manusförfattare och producenter. En hel armé av utvecklare med andra ord. Är du manad kan du alltid söka jobbet här.

Själv tänker jag luta mig tillbaka och vänta på att det kommer lite fler nyheter om deras kommande spel. Det kommer garanterat att vara värt all väntan. Om ni har missat ICO eller Shadow of the Colossus till PS2 rekommenderar jag helt klart ett köp. De är dessutom hur billiga som helst just nu. Kolla t.ex. här:
ICO & SOTC.

Okami-skaparen startar eget

OkamiNär Capcom meddelade i oktober att spelutvecklingsstudion Clover Studios kommer att läggas ned nu i mars så var det många inom spelbranschen som blev upprörda. Clover skapade en mängd intressanta och annorlunda spelkoncept, bl.a. spelen Viewtiful Joe, God Hand och det vackra Okami som släpptes nu i dagarna till PlayStation 2. Det var inte känt vad som skulle hända med de anställda på studion, eller vad de skulle göra härnäst.

SeedsNu meddelar GamesIndustry.biz att Clover-chefen Atsushi Inaba har bildat den nya studion Seeds, tillsammans med bl.a. Devil May Cry-regissören Hideki Kimaya och Resident Evils skapare Shinji Mikami. Det 50 personer stora företaget har dessutom anställt en hel del Clover-folk.

Studion har ännu inte meddelat något nytt spel, eller hur deras förhållande med Capcom ser ut, men jag tror nog att vi kan förvänta oss att få höra om nya spel (förhoppningsvis till PS3) inom kort. Hur som helst så är det positivt att se att det fortfarande finns folk som föredrar skaparglädje framför allt annat. Det ska bli spännande att se vad som händer. Har ni spelat Okami? Jag tyckte att det var kul och vackert, även om det gick lite långsamt i början. Måste spela klart det snart, tror jag :)

Må kraften vara med dig

DarthActivision har meddelat att de håller på att utveckla ett nytt Star Wars-spel till PS3, som går under namnet Star Wars: The Force Unleashed. Spelet kretsar kring den mörka sidan, och utspelas mellan Episod III: Det mörka hotet och Episod IV: Stjärnornas krig. Du antar rollen som Darth Vaders lärjunge, och ditt mål är att söka upp och förgöra alla Jedi-riddare i hela universum. Det låter ju hur roligt som helst. Det kommer att finnas flera olika Sith-krafter, varav de enklare kan utföras direkt, medan andra kräver en viss laddning.

Favoritmonstret Rancor (från Jedins återkomst) kommer att finnas med i spelet, vilket bara det är ett stort plus. Dessutom så kommer spelet att innehålla ett flerspelarläge, samt möjligheten att spela som Dartan själv.

Det finns dock inte så mycket mer information än så, men under E3-mässan förra året visade LucasArts upp en video med fysikeffetker. Kanske är det från det kommande spelet? Jag tyckte i alla fall rätt synd om de stackars stormtrupperna.UPPDATERAT 15/2 - 10:15: Nu finns det även en officiell webbplats för spelet. Kolla HÄR! De har dessutom släppt två videor som visar upp fysiken i spelet. Kolla in dem här nedan.

 

Gran Turismo 5 Prologue kommer i höst

GTLOGOJag berättade i början av december att Polyphony Digital lagt ned arbetet med Gran Turismo HD för att fokusera på sitt arbete med Gran Turismo 5. I julas fick PS3-ägare i Japan och USA en julklapp i form av en gratisversion av vad de hittills skapat, och det har bekräftats att vi här i Europa kommer att få gratispresenten när konsolen släpps den 23 mars.

I dag berättar den franska webbplatsen Jeux France att Polyphony Digital kommer att släppa Gran Turismo 5 Prologue under hösten 2007. Det kommer att vara en förhandsversion av spelet som man hämtar via PlayStation Network, där man för första gången någonsin i ett GT-spel får spela online via det nystartade Gran Turismo Network.

Själva huvudspelet Gran Turismo 5 är planerat att släppas under våren 2008. Nu är ju visserligen Gran Turismo-spelen ökända för att bli försenade, men det är alltid trevligt att släppdatumen inte är allt för långt borta.

Casino Royale till de 500 000 första PS3-köparna

Casino RoyaleSony har precis gått ut med att de 500 000 första PS3-ägarna som registrerar sig på PlayStation Network kommer att få den nya Bond-rullen Casino RoyaleBlu-ray. Det här är helt sjukt goda nyheter. Blu-ray-filmen är dessutom i dubbellagrig, och tar alltså upp hela 50 GB. Ljudet är helt okomprimerat och bilden har kodats i det överlägsna MPEG-4 AVC med maxupplösningen 1080p.

Själv så är jag helt lyrisk över tanken att vi får en sån storfilm, särskilt med tanke på att det är precis när filmen släpps på DVD och Blu-ray. I USA fick man den rätt så tama (men ändå småroliga) komedin Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, men vi i Europa får den senaste och otroligt framgångsrika Bond-filmen. Det blir alltså till att köpa sin konsol och rusa hem och registrera den.

Det här är hur bra nyheter som helst. Eller vad tycker ni?

Men priset då?

Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!PengarJa, det officiella svenska priset har ju inte släppts ännu, men nu har flera butiker gått ut med sina priser.

OBS! TITTA LÄNGRE NED SÅ HITTAR NI EN UPPDATERAD PRISLISTA!

Billigast just nu är Webhallen, som tar 6199 kr. Då får man dessutom med Blu-ray-filmen Resident Evil: Apocalypse och en trenummersprenumeration på antingen Super Play eller PC Gamer. Det här är mycket lägre än vad man först befarat, då det har sett ut som att priset skulle hamna på 6500-7000 kronor (våra norska grannar får t.ex. betala nästan 6600 kronor enligt dagens växelkurs).

OnOff har satt priset till 6495 kr nu.) DiscShop har satt priset till 6490 kronor, mendå får man även Casino RoyaleBlu-ray. Andra butiker, som Megastore, CDON och Siba har priser som ligger kring 6495 kronor. Vi får dock se hur det utvecklas under veckorna som kommer fram till lanseringen. Andra stora aktörer, som MediaMarkt, har inte avslöjat några priser alls, men de brukar alltid ha väldigt konkurrenskraftiga priser.

Jag tänker uppdatera priserna allt eftersom jag får nya uppgifter, så om ni vill dela med er av uppgifter kan ni skriva en kommentar eller maila mig på ps3se <snabel-a> blogsoft <punkt> net.

Hur som helst så måste man först beställa en förhandsbokningsskiva, och sedan registrera sig på en särskild sida. Priset för skivan är 200 kronor, men den summan dras sedan av när man väl köper konsolen. Vad tycker ni om priset? Var har ni förhandsbokat? Berätta hur det ligger till :)

Tack till KF, PumpkinEater, Daniel, Alex, Markus, Swemart, Björn, Krisch, Shadowrun, Jonas, Eli, Phyx, Erik Simonsson, GeordieNinja, A.B., Steff och mINGLARn för prisuppgifterna.

Uppdaterad prislista 2007-03-22 - 10:43 - nu med länkar

CDON: 6499 kr, inklusive X-Men 3 och Kingdom of Heaven på Blu-ray.
Computer City: 6490 kr.
Discshop: 6490 kr, inklusive Casino Royale på Blu-ray.
Dustin Home: 6490 kr.
EB Games: 6499 kr. Byt in PS2+5 spel och få 1100 kr i rabatt
El-Giganten: 5990 kr, inklusive filmen Talladega Nights på Blu-ray. Även flera andra bundles (se sidan).
Game: "6495 kr". Kampanj: Byt in PS2+10 spel och får 3500 kr i rabatt. Gäller till den 23 mars. Mer information finns i butikerna samt här.
Komplett: 6495 kr.
MediaMarkt: 5690 kr.Se annonsen HÄR. Billigast just nu!
Megastore: 6495 kr.
OnOff: 6495 kr.
PC City: 5990 kr, inklusive filmen Talladega Nights på Blu-ray. Även flera andra bundles (se sidan).
Siba: 6490 kr, inklusive spelet MotorStorm och filmen Kingdom of Heaven på Blu-ray. Se kampanjen HÄR.
Software Express: 6490 kr.
Sony Center: 6500 kr.
Webbhallen: 6190 kr, inkl. Resident Evil: Apocalypse (Blu-ray) + 3 nr av PC Gamer/Super Play

Naughty Dogs senaste avslöjat!

UnchartedMan måste ju beundra killarna på NeoGaf-forumet. Först lyckades de hitta en workshop-inbjudan där namnet på Naughty Dogs senaste spel avslöjades, och bara någon dag senare lyckades de hitta skärmdumpar från spelet (på en av utvecklarnas resuméer). Jag nämnde deras spel för en dryg månad sedan, så det känns kul att det börjar dyka upp nyheter om det.

Spelets namn verkar i alla fall bli Uncharted: Drake's Fortune, och kommer från den engelska sjöfararen och plundraren  Sir Francis Drake. Han ska enligt legenden ha grävt ned en skatt på en ö i Söderhavet, och det ser ut som att huvudpersonen i spelet är ute efter just den skatten. Av skärmbilderna och trailern att döma så ser det här ut att bli en skön blandning av Tomb Raider, Indiana Jones och Amiga-spelet Flashback, och jag är särskilt förtjust i kameravinklarna och de storslagna miljöerna. De första fyra bilderna (som har tagits från den franska spelsidan Jeux-France) är helt nya, medan de sista fyra är tagna från trailern.
Förresten, jag vill bara meddela att chattsessionen igår var väldigt trevlig. Vi var väl en 15 personer som träffades i PlayStation 3-huset och snackade i trekvart. Nu hittade jag inget sätt att spara chatten, så jag kan inte återskapa samtalet. Men det var i alla fall väldigt trevligt, och jag hoppas på att chatta med er igen om två veckor (onsdagen den 21/2). Tack till alla som kom förbi!

Trailern för Uncharted: Drake's Fortune finns förresten här igen (ifall ni missade den förra gången).

Det senaste om flOw

flOw
Jag tipsade om flOw redan i mitt tredje inlägg i november förra året, men nu har det börjat hända en del. För det första så har spelet fått en officiell webbplats och för det andra så har det äntligen fått ett lanseringsdatum och ett slutgiltigt pris. Spelet släpps i USA den 22 februari och kommer att kosta 9,99 dollar, så jag förväntar mig att se det i PlayStation Store den 23 mars här i Sverige för en hundring eller så.flOw är ett ganska så annorlunda spel, och skapades som en del av Jenova Chens doktorsavhandling. Det är lite som ett slags meditativt Snake i 3D, fast utan väggar och med urläcker design. PlayStation 3-versionen är en vidareutveckling av det kostnadsfria flashspelet, och innehåller en hel del extrasaker, bl.a. följande:
  • Ett samarbetsläge för upp till fyra spelare samtidigt
  • Dynamiska svårighetsnivåer som anpassas beroende på spelarnas skicklighet
  • Storleken får flashversionen att likna en demoversion i jämförelse
  • Alla varelser är uppbyggda i 3D med polygoner
  • Spelet körs i 1080p
  • Man kan välja mellan fem olika varelser att spela som
  • Topplistor online med varelsejämförelser (utseendet ändras beroende på vad man äter)
  • Ytterligare nivåer och musik
  • Regelbundna uppdateringar varje månad
  • Styrning med den rörelsekänsliga Sixaxis-handkontrollen
Jag hoppas på att få testa flOw innan lanseringen här i Europa, och lovar att berätta mer om upplägget. Under tiden får ni hålla tillgodo med trailern för spelet.

Glöm inte att ni kan chatta med mig ikväll, mellan klockan 19.00 och 19.45.


Tankar kring Blu-ray

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

111957-195Konsumentundersökningsföretaget Nielsen VideoScan har gått ut med uppgifter om att det ser väldigt ljust ut för skivformatet Blu-ray Disc jämfört med HD DVD, och att BD numera leder det så kallade "formatkriget".

Under årets första vecka sålde Blu-ray mer än dubbelt så bra som HD-DVD i USA, och under den andra veckan så sålde formatet nästan tre gånger så bra. Sony har även presenterat en enkät där 100 000 PS3-ägare deltog, där 90 procent av de svarande sade att de sett på Blu-ray-film på sitt system. 80 procent sade att de tänkte köpa filmer i framtiden, medan 72 procent berättade att de hade för avsikt att hyra film. De positiva siffrorna är nog delvis tack vare att de första PS3-maskinerna i USA fick med ett exemplar av filmen Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, så vi får hoppas att det medföljer någon film med Europalanseringen..

111957-199Sony Computer Entertainment America var snabba med att gå ut med att det till stor del beror på att det finns fler än 2 miljoner PS3:or på marknaden (med 6 miljoner som mål i slutet av mars), och de har en viss poäng där. Alla PS3:or är utrustade med en BD-spelare, som kan utnyttjas till fullo av såväl filmerna som spelen. Till t.ex. Xbox 360 kommer det snart ett HD DVD-tillbehör, men frågan är hur kul det är att köpa ett externt tillbehör för 1800 kronor som bara kan användas till att spela upp film? Det går med andra ord inte att använda den till att lagra större spel. Hittills så har den sålts i ca 100 000 exemplar i USA (vilket innebär att det bara är en procent av ägarna som köpt en enhet). Vi får se hur det går när den släpps i Europa. Jag tycker personligen att marknaden lite nischad på det sättet och att diskussionen blir lite skev, då det inte blir en hjärtefråga för spelare utan för filmtittare. Bryr sig folk som bara gillar spel sig nämnvärt om ett sånt tillbehör? Jag har kanske fel. Säg till vad ni tycker.

På PS3:an får man automatiskt tillgång till film i HD-format, vilket ger ett visst mervärde. Visst, priset är högre, men som jag sagt flera gånger tidigare så kommer just den framtidssäkringen visa sig vara otroligt fördelaktig om ett år eller så när spelutvecklarna börjar släppa spel i 50 GB-storleken. Har ni några åsikter om det här? Säg vad ni tycker i kommentarerna, eller när ni chattar med mig på onsdag.

Lansering av MotorStorm-webbplatsen

MotorStormInför lanseringen av PS3 den 23/3 börjar det dyka upp lite roliga webbplatser, och nu har den svenska MotorStorm-webbplatsen öppnat. Den innehåller en utvecklarblogg som för närvarande innehåller tre avsnitt (av sju - resten kommer med tiden). Man får t.ex. reda på hur spelet fick sitt namn, hur miljöerna utvecklas och hur det är att arbeta på Evolution Studios. Lite småputtrigt och rart, men inget revolutionerande. Man får dessutom höra lite musik från spelet. Mest rock och sånt.
Nu väntar jag bara på att den svenska Resistance: Fall of Man-sidan ska öppnas på riktigt. Jag säger till när det händer. Under tiden får ni inte glömma att chatta med mig i morgon!

Ny SingStar-dagbok och -trailer

111957-51SingStar är ju kanske det bästa partyspelet som finns, och det var nog fler än jag som blev besvikna över att det inte fanns med på listan över lanseringsspel inför PlayStation 3-premiären den 23 mars. Det har dessutom varit rätt tyst om spelet från Sonys sida, men för ett par veckor sedan dök det upp en utvecklarbloggIGN. Nu har de precis uppdaterat den, så jag tyckte att tillfället var rätt att skriva lite information, särskilt eftersom det dök upp en slags trailer för några dagar sedan.

Trailern innehåller såväl vanliga mikrofoner med sladd och trådlösa versioner, så jag antar att de redan befintliga PS2-mikrofonerna kan anslutas till PS3:an, samt att man kan köpa till de trådlösa varianterna. Äntligen slipper man risken att ens polare drar ned sig hela maskinen när de snubblar över bordet i slutet av Ace of Spades.Man kommer som sagt att kunna köpa och hämta låtar via SingStore, samt med hjälp av EyeToy-kameran dela med sig av sina framträdanden via My SingStar Online, som ska vara en blandning mellan YouTube och MySpace. Låter som ett steg i rätt riktning, även om jag inte är så säker på att mina betyg kommer att bli särskilt höga :) En bra grej är att butiken och onlinedelarna sköts inuti själva spelet, så man slipper lämna gränssnittet för att komma åt funktionerna.

Spelets utseende kan även förändras, och man kan köpa och hämta bakgrunder för att anpassa spelets menyer och liknande.Spelets chefsdesigner Kevin Mason har även avslöjat att spelet är klart till 95 procent. Dock förtydligar han att det är de sista fem procenten som nästan tar längst tid, då själva finslipningen avgör om ett spel blir bra eller fantastiskt. Jag gissar väl på att spelet släpps någon gång i sommar, kanske lagom till hösten.

Eftersom SingStar ligger så gott som högst upp på min önskelista så kan jag garantera att jag berättar mer så fort jag får mer information. Under tiden får ni hålla till godo med trailern här nedan. Bilderna kommer förresten från IGN, och visar hur gränssnittet kommer att se ut i spelet,  onlinefunktionerna och butiken.


Chatta med mig på onsdag

Ding! Congrats!

Spelgemenskapen Loading har skapat en retrodoftande interaktiv chatt som heter Dingtropolis där man kan gå (sväva) omkring och chatta med varandra. I "staden" finns ett PlayStation 3-hus, och nu på onsdag (den 7 februari) mellan 19.00 och 19.45 kommer jag att befinna mig i huset och göra mitt bästa för att svara på alla frågor ni har om PS3:an).

Allt ni behöver göra är att klicka på länken och skapa ett konto (det går fort och är gratis). Sedan skapar ni en avatar och tar er till PlayStation 3-huset (ligger ungefär i mitten av staden). I det bakre rummet kommer jag som sagt att husera under det uppfinningsrika namnet ps3_blogg_se. Kom och hälsa på, vettja.

Hoppas att vi ses på onsdag!

Woot! Thanks!

WipEout bekräftat till PS3!

WipEoutWipEout-serien är en något av en klassiker inom PlayStation-världen. Det är mycket tack vare det första spelet som den första PlayStation blev så populär som den blev, mycket tack vare att Sony placerade ut enheter med spelet på nattklubbar i London. Det blev helt plötsligt coolt att spela tv-spel. PlayStation fick spelen WipEout, WipEout 2097 och Wip3out, som alla var väldigt bra (även om trean inte var någon större utveckling av serien). PlayStation 2 fick det ganska så medelmåttiga WipEout Fusion, och sen var det tyst ett tag. Men så dök PSP upp och med det kom lanseringspelet WipEout Pure, som var hur roligt som helst.

Jag läste på PSInext att SCEE Studio Liverpools utvecklingschef Clemens Wangerin intervjuats av Develop, och att han bekräftat att en PlayStation 3-version av WipEout håller på att utvecklas.

Han kunde inte berätta särskilt mycket än att det kommer att ha Sixaxis-kontroller och eventuellt även ett onlineläge och hämtbart material. Han tycker även att det är enklare att programmera spel till PS3 än till PS2, och att utmaningen nu ligger i att ligga steget före konkurrenterna. Quirex

Teamet har precis avslutat arbetet med Formula One: Championship Edition, så man får hoppas att de numera lägger allt krut på nästa WipEout.

Quirex here I come!

Nytt om Final Fantasy

CloudCloudI dag är det exakt tio år sedan Final Fantasy VII släpptes till PlayStation i Japan, så jag tyckte att det var lika bra att berätta lite mer om Final Fantasy-spelen till PlayStation 3. Till att börja med så har det börjat dyka upp nya rykten om en nyversion av FF7 till PS3, men eftersom det i princip är samma snack som cirkulerat de senaste 5 åren så har jag svårt att sätta särskilt mycket värde vid dem. Fast jag skulle ju inte klaga om de släppte ett ny FF7 med upphottad grafik  och tal. Det vore ju helt fantastiskt.

Men nog om rykten och vidare till vad vi faktiskt vet. Nu har i alla fall producenten Tetsuya Nomura berättat för den japanska speltidningen Famitsu att Final Fantasy XIII inte kommer att släppas under 2007, utan det lär komma nästa år i stället. Jag är visserligen inte särskilt förvånad, men det är ju synd att det har skjutits upp... Hoppas bara att den engelska översättningen inte dröjer allt för länge. Vi lär i alla fall få se en spelbar demoversion i år.

FFXIII

En annan nyhet är att SquareEnix har köpt licensrättigheterna till spelmotorn Unreal Engine 3 (som bl.a. används i Unreal Tournament III) som de kommer att använda som grund i sina kommande spel (förhoppningsvis i något av FFXIII-spelen, även om inget har utannonserats ännu). Det här är första gången som de använt en extern motor, då de brukar bygga upp allt från grunden själva. Det lär väl betyda att de kan lägga mer krut på att designa sina spel och skapa en ännu djupare spelupplevelse.

Nåja, vi får väl se om de utannonserar en nyversion av sjuan idag då...

hits