Öga mot öga

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

PlayStation EyeJag nämnde den nya EyeToy-kameran i december förra året, men sedan dess har det varit väldigt tyst om den. Men nu har i alla fall Sony meddelat att den nya kameran PlayStation Eye kommer att släppas i sommar. Den kommer att vara specialbyggd för röst- och videochattande, och ha följande funktioner:

  • Mikrofon med reducering av bakgrundsljud och fokus på tal, för mer tillförligtlig taligenkänning och -överföring.
  • Spela in videor och ljudsekvenser direkt till PS3:ans hårddisk
  • Framtagen för att fungera även vid dåliga ljusförhållanden
  • Mängder av olika inspelningslägen, inklusive slow motion och tidshopp
  • Högre bilduppdateringsfrekvens (upp till 120 bilder per sekund) för bättre avkänning, snabbare reaktioner och utökad följsamhet
  • Objektiv med två zoomlägen för närbilder och helbilder
  • Visuella effekter som kan användas på foton och videor
  • Redigeringsprogramvaran EyeCreate ingår, som kan användas till att redigera foton, videor och ljud
En annan intressant liten funktion är att mikrofonen kommer att kunna känna av var i rummet du befinner dig, vilket kan öppna för lite nya möjligheter.

Hur som helst så kräver sån här teknik lite spel också, och det ser ut att komma en del såna också under sommaren, bl.a. Eye Of Judgement som visades upp på E3-mässan förra året. Det är ett kortspel där korten man lägger framför kameran vaknar till liv i spelet, och så får man kämpa mot varandra på ett rutnät. Det låter lite gimmickigt, men det kan ju bli kul. Ska bli intressant att se hur det känns att spela det. Det jag är mest skeptisk är själva hastigheten. Man vill ju att det ska gå undan, så att man slipper vänta i flera sekunder mellan varje kortrörelse och sånt. Men om de skapar ett snabbt, roligt och genomtänkt spel så kan det helt klart vara något. Leksakstillverkaren Hasbro kommer att tillverka och sälja korten, men det finns inga priser ännu. Eye Of Judgement släpps i Japan till hösten, så vi får se när det släpps här i Europa.

(Bilderna kommer från Watch Impress)

Det nyannonserade 3D-maskenspelet Snakeball ska också ha funktioner för kameran, då man ska kunna lägga in sitt eget ansikte i spelet. Jag minns att man kunde lägga in sitt eget ansikte i This is FootballPS2 med den vanliga EyeToy-kameran, men resultatet blev inget vidare är jag rädd. Jag såg mest ut som en groda, vilket aldrig är särskilt smickrande. Snakeball släpps helt och hållet via onlinetjänsten PSN i juli, och lär kosta under hundralappen.Just EyeToy-spelen till PS2 föll mig aldrig på läppen; för långsamma och ogenomtänkta ... Men jag gillade funktionaliteten i SingStar-spelen, och det är just såna saker som kan vara intressanta med PlayStation Eye. Jag tror att chattmöjligheterna och smådetaljer i spel kan vara något som verkligen kan dra nytta av en kvalitetskamera. Sen om det kommer några bra spel också så tänker inte jag klaga.

Kommentarer
Postat av: limonass

kameran ser rikigt najs ut, hoppas bara ett pris omkring 500kr

2007-04-26 @ 21:54:46
Postat av: Torkel

Häftiga pryla!! kul att man får vara med mer och mer i de nya spelet. Ladda hem ninja gaiden sigma demo nu från usa ps store och det ska blir kul att testa :) europe ps store händer typ ingenting vilket är lite taskig.

2007-04-27 @ 01:31:53
Postat av: Max

Kanon, PSEYE och Singstar kommer den här sommar :D Time for party.
Förresten, jag fick Casino Royale igår och den är grymt och Ninja Gaiden Sigma är toppen :D

2007-04-27 @ 08:19:06
URL: http://www.linuxb3yond.com
Postat av: limonass

igår var nog bland dom bästa nyhets dagen för PS3. ´Ninja Gaiden demo, Virtua Tennis demo och den där kameran. Helt jävla underbart och dag så ska jag skaffa Oblvion till PS3:)

2007-04-27 @ 10:42:16
Postat av: Tap10lan

Intressant det där med Eyetoy - min dotter ÄLSKAR de spelen. Kan det handla om målgrupp?
För du är ju inte förtonåring...
Kidsen tycker att det är hur kul som helst att skutta framför kameran.

Om de släppte "spel" med motionspass där man ser och får instruktioner om vad man inte gör perfekt och hur man kan optimera sitt rörelsemönster skulle de kunna fånga in en rätt stor kundgrupp, som ett exempel.

2007-04-28 @ 11:00:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0