PlayStation 2-handkontrollen vinner en Emmy. Sixaxis? Not so much...

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

DualShock 2Heh, nu visade det sig att det förekommit en del kommunikationsproblem mellan Emmy-folket och Sony, och att det var DualShock-handkontrollen (som användes med PlayStation och PlayStation 2) som faktiskt vann.

"I ett pressmeddelande från den 8 januari 2007 meddelade SCEA att National Academy of Television Arts and Sciences (NATAS) belönat oss med en utmärkelse inom teknik och konstruktion för den trådlösa SIXAXIS-handkontrollen. Den här informationen publicerades på grund av felaktig kommunikation mellan de två organisationerna. SCEA belönades med en Emmy-utmärkelse inom teknik och konstruktion för DUALSHOCK-handkontrollen. Vi ber om ursäkt för eventuell förvirring eller problem som kan ha uppstått på grund av detta."

Skumt värre, men nu är det i alla fall löst. Sony fick en utmärkelse, men det var visst oklarheter. Angående brist på vibrering i handkontrollen (Sixaxis har det inte, medan DualShock hade det) så kommer jag att sakna det i vissa spel, fast främst rytmactionspel som Rez och Amplitude. I skjutspel, bilspel och liknande så spelar det ingen större roll, och i spel som Final Fantasy känns det bara skönt, då handkontrollen mest vibrerar hela tiden. Jag vet inte hur många gånger jag lagt handkontrollen på bordet under en mellansekvens och gått in till köket för att fixa en kopp te eller liknande, och sedan hört värsta borrljudet från vardagsrummet. Vad har hänt? Jo, handkontrollen börjar vibrera halvvägs genom mellansekvensen och står verkligen och hoppar på bordet, så att det låter som en slagborr.

Det är i alla fall något jag gärna slipper :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0