1 miljon PS3-system i USA

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

Ps3Som jag skrev i mitt första blogginlägg så hade Sony som mål att de skulle leverera 1 miljon PS3:or i USA under 2006, och nu har de precis gått ut med nyheten att de har nått sitt mål. Sonys talesman Dave Karraker berättade att de flugit in extraenheter varje vecka, och att de kommer att göra så under våren om så behövs. På frågan om Sony är oroade över konkurrensen från Microsoft och Nintendo så gav han ett rätt skönt svar.

"Är vi oroade över den starka försäljningen för Wii eller Xbox 360? Nej, egentligen inte. Det har varit ett fantastiskt år för hela spelindustrin, och alla skepp stiger med tidvattnet."

Nästa mål är 6 miljoner enheter innan slutet av mars, och med en halv miljon skeppade enheter i Japan samt den nära förestående Europalanseringen så ser det positivt ut. Eftersom de än en gång gått ut med 6-miljonersmålet så känns det rätt säkert att det kommer att bli av. Hoppas på en officiell nyhet snart, bara!

PS3-lanseringen i USA är det bästa hittills för Sony, och siffrorna överstiger de för både den första och andra. Nämnvärt är att Xbox 360 sålde 600 000 enheter under samma period som PS3:an skeppade en miljon enheter. Även här i Sverige så går det bra för Sony. Jag läste i tidningen idag att PlayStation 2 vann överlägset i julhandeln, med nästan 3 gånger så många sålda enheter som Xbox 360. Än finns det liv i den gamla trotjänaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0