Rockstars nya spelserie blir PS3-exklusiv

image488Michael ShorrockSCEA har precis meddelat att de har ingått i ett avtal med Rockstar Games, och att deras nästa stora spelserie kommer att släppas exklusivt till PlayStation 3. Det rör sig om en helt ny spelserie, och inte någon uppföljare eller L.A. Noire. Tanken är att Rockstar ska kunna fokusera all sin tid på att utveckla ett spel som utnyttjar Blu-ray-formatet, Cell-processorerna och hårddisken, utan att behöva anpassa spelet till andra format.

Det här känns som ett direkt svar på att Rockstars kommande storspel Grand Theft Auto IV nu släpps samtidigt på både PS3 och Xbox 360, särskilt med tanke på Microsofts 50-miljonersinvestering rörande exklusivt extramaterial som kommer nästa år. Rockstar Games och Take 2 Interactive är dock lika tystlåtna som vanligt när det gäller sina spel, och har inte avslöjat något om det eller vilket av deras utvecklingsteam som kommer att arbeta med spelet. Men med tanke på att GTA IV snart är avklarat så är det ingen omöjlighet att det är Rockstar North som kommer att stå för utvecklingen.

Mer information kommer så fort jag får den. Frågan är bara vad det kan vara för spel. Om man ser till deras tidigare spel så lär det bli något alldeles storslaget. Vad tror ni?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kvalitetsspel tackar man inte nej till! ;D

2007-07-29 @ 16:32:33
Postat av: Patric

Härligt med ett spel som kommer använda kraften i PS3 :) Hoppas det blir bra.

2007-07-29 @ 19:41:00
Postat av: limonass

hoppas spelet blir bra

2007-07-29 @ 21:34:17
Postat av: Fabian

Lär ju bli något GTA, The Warriors liknande, med andra ord våldsamt och det är ju härligt:P

2007-08-02 @ 12:07:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0