10 skäl till att Sony vinner (enligt Insomniacs kreativa chef)

image333Alltså, jag har alltid sett mig själv som en positiv kille när det gäller PlayStation 3, och de flesta jag snackar med brukar hålla med. Men jämfört med Brian Hastings Insomniac så är jag värsta Grinschen. Han har sammanställt en lista med tio punkter med skälen till varför PlayStation 3 kommer att vinna konsolkriget. Det är ganska så mycket läsning, men killarna på PS3 Fanboy har sammanfattat listan, så det är den jag utgår från.
  1. HOME och LittleBigPlanet: En helt ny värld och användarskapat innehåll. Jag ser verkligen fram emot det här.
  2. Kostnadsfri onlinetjänst: Samma argument som vanligt. 5 års Xbox Live kostar 2995 kronor extra. Kanske inte världens mest rättvisa jämförelse, men han har en poäng.
  3. Spel på 50 GB: Det här är något jag verkligen håller med honom om. Visst får Gears of War plats på en dubbellagrig dvd-skiva, men han poängterar att t.ex. Resistance har avsevärt många fler nivåer, och att Blu-ray kommer att vara oumbärligt inom ett par år.
  4. Casino Royale: Blu-ray-filmen är ett bevis på att formatet verkligen växer. Blu-ray-versionen har tagit sig in på topp-10-listan på Amazon.com.
  5. HDMI: Överlägsen bildkvalitet som verkligen spelar stor roll. Varför skulle annars Microsoft släppa Elite-versionen av sin maskin med den funktionen nu i efterhand?
  6. Hårddisk som standard: Gör det enklare att programmera, och de enkla uppgraderingsmöjligheterna är toppen.
  7. Wii-fenomenet kommer att blekna: Jag håller med till viss del. Om det inte kommer några fler riktigt fenomenala spel inom kort så finns det en risk att folk tröttnar inom ett par år. Hans resonemang ser ut så här. Bedöm själva.
  8. PS3 har ett processorövertag: Han erkänner att grafikprocessorn kan vara bättre på 360, men att Cell-processorn är överlägsen när utvecklarna lärt sig att utnyttja den ordentligt.
  9. PS2 säljer fortfarande bättre än 360: Visst, den säljer bättre än PS3 också, men om folk köper en PS2 nu kommer det att dröja ett tag innan de köper en ny maskin, och när de väl gör det kommer PS3:an att vara vida överlägsen.
  10. Något för alla: Sony har populära spel i alla genrer och för alla åldersgrupper, från första-, andra- och tredjepartsutvecklare. SingStar-fenomenet här i Europa har ju slagit så gott som alla rekord, och det är något som ständigt utvecklas.
Sådär... Det var vad han hade att säga. Jag kan väl hålla med om en del saker, medan annat kanske är lite väl optimistiskt. Men han har en poäng (särskilt punkt 2, 3 och 6). Vad tycker ni? Galet fanboysnack eller genomtänkt analys? Berätta!

Kommentarer
Postat av: ABC

Jag skulle nog vilja kalla det en genomtänkt analys. Jag har själv tänkt på
ungefär samma sätt.
Home tror jag många kommer uppskatta, hela konceptet är väldigt kul. Dock vet jag inte om det redan finns nåt liknande på Wii eller 360.
Vad gäller onlinetjänst så har Xbox Live funnits länge, men jag skulle inte vilja kalla deras tjänst överlägsen Sonys som man har hört många påstå.
Wii har jag ifrågasatt hela tiden. Visserligen har jag inte testat konsolen och dess spel, men jag är övertygad om att folk tröttnar och det hela känns som ett sista ryck av Nintendo för att hålla sig kvar på spelmarknaden. Gamecube till exempel vill jag kalla värdelöst.
Fanns egentligen ingenting i den konsolen som kunde mäta sig med Microsoft och Sonys maskiner, ingenting som lockar en att köpa den (fast det kanske bara är jag).
Vad är det med Xbox 360 som gör att dess grafikprocessor är så mycket bättre än PS3s? Om jag inte läste fel så utvecklade Nvidia och Sony det där grafikkortet i flera år och det är toppmodernt. Sen många screenshots jag har sett av spel där man jämför 360 och PS3 så är ljussättningen och mycket annat betydligt bättre än på boxen.
Trots att maskinen släpptes för endast fem månader sedan.

2007-03-28 @ 20:27:54
Postat av: Connyg

Håller också med till det mesta. Jag hade själv spelbutik när ps2 kom, Och mycket av försnacket som har varit om att priset är för högt. Det lät likadant när ps2 kom. Och vad jag kan minnas så köpte spelfantasterna först sen kom svensson sakta men säkert.

Men nu till min fråga visste inte vad jag skulle skriva, men det är viktigt. Det har börjat skrivas mer och mer klagomål på att fläkten går på högvarv utan att man har belastat maskinen. Det finns tillexmpel en tråd på prisjaktforumet om detta. Är det något för blogg ansvarig att undersöka. Det verkar som många har problem med detta. Sony går ju ut med att den är nästa ljudlös. Och det på talandet har gjort många förgrymmade. Kan det vara så att det kan finnas hårdvaruproblem i europasändningen?

Något blogg ansvarig kan rota lite i kanske?

2007-03-28 @ 20:54:07
Postat av: Max

Ni glömde det viktigaste om PS3, att man kan använda vilket som helst 2.5" HDD, USB storages, memory cards, USB KB oh mouse, Bluetooth KB och mouse, Bluetooth headset, och Linux.

2007-03-28 @ 21:53:53
URL: http://www.linuxb3yond.com
Postat av: GeordieNinja

Håller med eftersom jag även har ägt Xbox 360, så kan jag hålla med helt på dessa punkter

2007-03-28 @ 23:24:33
Postat av: Tap10lan

Faaaaast hur är det nu med filmerna (allt annat låter ju hur bra som helst, men...)?

Vad jag hört är HD DVD-filmerna bättre mastrade - eller de som kommit ända tills relativt nyligen har varit det.

Det behöver ju inte spegla kvalitetsskillnader i själva tekniken, men litet tankeväckande är det.

Jag är ingen tekniknörd, men det vore ju trist om vi är tillbaka till att det tekniskt sämre formatet "vinner".

Sen är jag direkt irriterad på kopieringsskydd etc, som ju var en bidragande orsak till att Bluray (och därmed PS3?) fördröjdes.
Och Sony kan lastas för det...

2007-03-28 @ 23:36:13
Postat av: Johan

@Tap10lan:
HD-DVD filmerna bättre mastrade? Absolut inte. Blu-Ray har dessutom större lagringskapacitet vilket lovar gott för framtiden. Både formaten har dock haft några kalkonrullar (som tex Femte Elementet på Blu-Ray). Läs reviews på nya släpp här:
http://www.highdefdigest.com/

2007-03-29 @ 09:58:30
Postat av: Daniel

Värdelösa argument :|

2007-03-29 @ 12:19:00
Postat av: Johan

@Daniel:
Moget!!

2007-03-29 @ 14:58:42
Postat av: Tap10lan

Mja, kalkonrullar... Jag råkar gilla just 5:e Elementet, men jag förstår att inte alla gör det. När jag fick frågan vad jag tyckte om "300", så kände jag mig tvungen att förklara vad det är för slags film först, för att folk ska kunna gissa om de kommer att gilla den, snarare än att knuffa in den i ett fack som alla inte tycker att den hör hemma i.
Jag har som sagt inte själv kunnat jämföra kvaliteten på filmsläppen till HD DVD resp. Blu-Ray, men en kompis som närmast är fanatisk videofil hävdade att HD DVD-filmerna höll en rejält högre kvalitet rent tekniskt. Jag ska fråga honom om det fortfarande gäller (det var ett tag sen) och be honom ge mig några länkar jag kan lägga upp här, så ni slipper ta mig på orden.
Men som sagt, man köper väl inte primärt burken för filmerna..., eller var det något annat du menade Daniel?

2007-04-07 @ 00:49:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0