LittleBigPlanet

111957-306Den andra stora nyheten (utöver Home) på Phil Harrisons GDC-seminarie igår var spelet LittleBigPlanet, som har skapats av det lilla utvecklingsteamet Media Molecule som tidigare legat bakom spelet Rag Doll Kung Fu. Nu har de skapat en slags plattformspusselspel där användarna själva kan skapa och dela med sig av sina banor. Sedan gäller det att ta sig fram genom banan, antingen ensam eller via vänner i onlineläget, och skaffa poäng och material som används i spelet. Tanken är att det ska bli en stor onlinegemenskap där folk betygsätter varandras skapelser och samarbetar.

Det som gör det hela så coolt är just upplägget. Grafiken är hur rar och läcker som helst, och allt i spelet har sin egen fysik. Det blir som en helgalen och urskön lekplats där man får använda alla tänkbara medel när man ska ta sig fram. Man kan rulla på bollar och apelsiner, hänga och dingla i hjul, välta stenblock samt lyfta och slå till de andra spelarna. De små figurerna är dessutom galet gulliga, med jättesöta rörelser och uttryck. Det verkar dessutom väldigt enkelt att skapa själva nivåerna, med intuitiva och lättanvända kontroller. Man kan dessutom smycka sina skapelser med små detaljer som blommor och gräs, eller lägga in bilder från ens egen hårddisk.LittleBigPlanet kommer att släppas via PlayStation Network i höst, medan den butiksköpta versionen kommer i början av nästa år. Det här kan bli riktigt stort, mina vänner. Kolla in de tre filmsekvenserna nedan.


Förresten, glöm inte att chatta med mig ikväll mellan 19.00 och 19.45 Loadings interaktiva chatt Dingtropolis. Information om hur du gör finns HÄR!

Missa inte heller den ständigt uppdaterade PlayStation 3-prislistan!


Trailer med en av nivåerna. Notera den underbara musiken av The Go! Team som jag fortfarande har i huvudet.

Hur det kan se ut när man skapar nivåer och delar med sig av dem.

Hur det ser ut när man skapar miljöerna och banorna. Jag älskar klistermärkesfunktionen och de små stjärnorna.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det här ser extremt roligt ut :D

2007-03-08 @ 18:07:08
Postat av: Julia

när är det ps3 kommer ut egentligen? Eller har det redan kommit ut?
Jag ska köpa det direkt när det kommer.

det ser roligt ut.

2007-03-08 @ 20:25:49
URL: http://Silencerosemarie.blogg.se
Postat av: GeordieNinja

Julia den 23:e mars kommer Playstation 3 till oss.

Sedan håller jag med om LittleBigPlanet detta ser helt fantastiskt ut =)

2007-03-08 @ 20:26:26
Postat av: Limonass

Detta spelet längtar jag mest. Musiken äger ju fy fan

2007-03-08 @ 21:33:10
Postat av: Toby

Julia: Precis som GeordieNinja så släpps PS3:an den 23 mars. LBP släpps någon gång senare i år via nätverkstjänsten, och på Blu-ray-skiva i början av nästa år. Skivversionen kommer dessutom att innehålla de bästa banorna.

Limonass: Jag har fortfarande låten i huvudet.

2007-03-09 @ 14:20:14
URL: http://ps3.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0