Okami-skaparen startar eget

OkamiNär Capcom meddelade i oktober att spelutvecklingsstudion Clover Studios kommer att läggas ned nu i mars så var det många inom spelbranschen som blev upprörda. Clover skapade en mängd intressanta och annorlunda spelkoncept, bl.a. spelen Viewtiful Joe, God Hand och det vackra Okami som släpptes nu i dagarna till PlayStation 2. Det var inte känt vad som skulle hända med de anställda på studion, eller vad de skulle göra härnäst.

SeedsNu meddelar GamesIndustry.biz att Clover-chefen Atsushi Inaba har bildat den nya studion Seeds, tillsammans med bl.a. Devil May Cry-regissören Hideki Kimaya och Resident Evils skapare Shinji Mikami. Det 50 personer stora företaget har dessutom anställt en hel del Clover-folk.

Studion har ännu inte meddelat något nytt spel, eller hur deras förhållande med Capcom ser ut, men jag tror nog att vi kan förvänta oss att få höra om nya spel (förhoppningsvis till PS3) inom kort. Hur som helst så är det positivt att se att det fortfarande finns folk som föredrar skaparglädje framför allt annat. Det ska bli spännande att se vad som händer. Har ni spelat Okami? Jag tyckte att det var kul och vackert, även om det gick lite långsamt i början. Måste spela klart det snart, tror jag :)

Kommentarer
Postat av: GeordieNinja

Detta kan leda till fantastiska spel med ett sådant kompetent team.

2007-02-15 @ 20:03:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0