PS3-handkontrollen vinner en Emmy!

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

111957-118Miljonnyheten var inte det enda positiva som hände på årets CES-mässa, utan det hände även en del på prisutdelningsfronten.

PS3:ans trådlösa och rörelsekänsliga handkontroll SIXAXIS vann en Emmy-utmärkelse inom kategorin "Technology and Engineering" (teknik och konstruktion). Jag hoppas att det här sporrar speltillverkarna att skapa ännu roligare rörelsekänsliga funktioner. För närvarande så känns det som att det är bäst lämpat för flygspel, men vi får se vad som händer.

På mässan tilldelades SCEA (Sony Computer Entertainment America) dessutom CES-utmärkelsen för bästa innovation, en av PC Worlds utmärkelser för de 20 mest nyskapande produkterna, Sound & Visions redaktörsutmärkelse och Digital Entertainment Groups digitala innovationsutmärkelse.

Kommentarer
Postat av: Franjo

Fast litet pinsamt är det ju att Wii-kontrollerna åtminstone för mig känns som mer innovativa... eller va? Sen kan man ju tycka att PS3an ser ut att komma att ha en hel del skoj att erbjuda, meeeen...

2007-01-09 @ 19:08:49
Postat av: Toby

Ja, Wii-kontrollen har väl mer uppenbara användningsområden. Men vad gäller tekniken så har de egna fördelar. Sixaxis kan känna av rörelser i sex axlar utan någon extern utrustning. Wii-kontrollen kan känna av rörelser och djup, men kräver en avkänningsenhet. Båda produkterna innehåller ju nyskapande teknik, men jag tror att ett av skälen till att Sixaxis vann var för att det är en vidareutveckling av ett redan fungerande koncept. Det här är den fjärde generationen av handkontroller till PlayStation (det kom två olika till den PS one, varav den absolut första inte hade analoga styrspakar).

Sedan kan man ju argumentera om "rätt kontroll vann", men det är lite av en smaksak. Kategorin är ju teknik och konstruktion, inte design och innovation :)

2007-01-10 @ 11:56:50
URL: http://ps3.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0