Förhandstest: Super Rub a Dub

image566Bloggen har flyttat och den nya adressen är PS3bloggen.se. Klicka här för att komma till den nya sidan och läsa de allra senaste nyheterna, recensionerna och förtittarna!

När listan över lanseringsspel släpptes för lite över en månad sedan så var det nog fler än jag som undrade vad Super Rub a Dub var för spel. Det visade sig visst vara en produkt som tagit steget från Phil Harrisons förkärlek för badankor, som utvecklarna Sumo Digital omvandlat till ett pusselspel.

Själva upplägget känns lite som en blandning mellan Lemmings och såna där pusselaskar med metallkulor, där man ska passa in kulorna på rätt plats. Målet är nämligen att få en gummianka att locka med sig andra ankor (genom att åka över dem och släppa ut dem från sina bubblor, och sedan föra dem till själva avloppet. Man måste dock se upp så att man inte släpper ut hajar, då de äter upp ankorna.

När man har släppt ut ankorna från bubblorna så följer de efter dig, men om en haj kommer i ens väg kommer de att förlora kontakten med dig och följa spelplanens lutning. Det är nämligen så att du inte styr din anka direkt, utan du vinklar själva spelplanen med den trådlösa och rörelsekänsliga Sixaxis-handkontrollen. Du kan även rycka uppåt med kontrollen, så kastas allt upp i luften, vilket får hajarna att hamna på rygg en kort stund (eller på mage om du redan vält dem en gång). På så sätt kan man jonglera med fienderna, samtidigt som man försöker hålla koll på lutningen. I vissa banor spelar man dessutom som själva hajen, och målet är då att äta upp alla ankorna. Det är en rolig vändning på det hela, och fungerar som en rolig omväxling.Själva banorna är alltid fyrkantiga, men det kan finnas väggar inuti dem som hindrar ens framfart. Ibland måste man i princip släppa loss hajar för att ta sig vidare, och eftersom man har vissa tidsmål så kan man inte tveka länge, i alla fall inte i de högre svårighetsgraderna. Vissa banor saknar även kanter på vissa delar, och ibland måste man hoppa över hinder, så visst finns det utrymme för en del strategi.

Fast i grund och botten så känns det här spelet rätt banalt. Det är lite rart, och ett bra pusselspel om man vill ha en enklare förströelse. När man spelar de högre svårighetsgraderna så blir det rätt utmanande, men det här är helt klart ett spel som inriktar sig mot folk som inte är inbitna spelare, samt lite yngre deltagare. Vatteneffekterna är fina, och det är gulligt, men inte mycket mer än så. Jag vill dessutom utfärda en varning ifall du inte gillar plastig karibisk musik. :)

Super Rub a Dub släpps den 30 mars och kommer att kosta mellan 30 och 100, men jag skulle gissa att det ligger i den lägre gränsen, runt 40 kronor eller så. Om du har någon i hushållet som inte brukar spela spel eller om du själv vill ha en lite enklare pusselupplevelse så är det värt några tior.

Kommentarer
Postat av: Balthier

Hur ska man kunna betala? Finns det något speciellt sätt eller?

2007-03-06 @ 13:40:08
Postat av: Toby

I sitt konto på PlayStation Store så har man en plånbok, som man kan sätta in pengar på. Just nu sker det endast via betalkort, men det kommer även att finnas särskilda "kontantkort" som man kan koppla till kontot. Allt sker dessutom i svenska kronor, så glöm det där med poäng och sånt. Säkert och bra ska det vara (kanske lite väl säkert om man frågar killarna på Penny Arcade).

2007-03-06 @ 13:43:15
URL: http://ps3.blogg.se
Postat av: Anonym

Cheers for the photos! I didn't realise Sumo Digital were behind this.

2007-03-06 @ 16:49:23
URL: http://www.tsurugi.co.uk
Postat av: Toby

Shin-Ra: No problem. Sorry 'bout the awful quality though. :)

2007-03-06 @ 16:55:27
URL: http://ps3.blogg.se
Postat av: Xinin

Perfekt för min lille-syra som är nybliven gamer ;)

2007-03-07 @ 15:20:41
URL: http://loading.se/blogg.php?user_id=14571
Postat av: PSN-ID: Sudde

Köpte detta spelet igår. Kan inte sluta. Har redan varvat det iofs. Men nu jobbar jag på att få guldmedaljer på alla banor. Riktigt "enkel" idé, men riktigt roligt tidsfördriv. Även för en racing-gamer som mig på 26 år...

2007-05-13 @ 20:07:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0